Kuvataidekurssisarja alkaa opistolla – ensimmäinen kurssi Piirtämisen perusteet maaliskuussa!

1.2.2019

Kiinnostaako sinua kuvataiteen harrastaminen ja erilaiset kuvataiteen tekniikat? Haluatko perehtyä rauhassa kuvataiteen tekemiseen? Opistolla alkaa keväällä 2019 kuvataiteen tekniikoihin painottuva kurssisarja. Lyhytkurssin tai kesäkurssin aikana voit perehtyä rauhassa tiettyyn kuvataiteen tekniikkaan, kuten piirustukseen, akvarelli- tai temperamaalaukseen ja digitaalisen valo- tai videokuvauksen perusteisiin. Jos sinua kiinnostaa kuvataiteellinen tekeminen tai haluat saada ideoita vaikka kuvataiteen opettamiseen, voit osallistua joko yksittäisille kurssille tai koko kurssisarjaan innostuksen mukaan. Kursseilla voit tehdä välinehankintoja ja jatkaa taiteen tekemistä ja harrastamista myös omalla ajallasi. Pyydä kaverisikin mukaan, parhaimmillaan kuvataiteen opiskelu on innostavaa mukavassa vertaisoppimisen seurassa.

Aloitamme maaliskuun 22.-24. päivä Piirtämisen perusteet -kurssilla, koska piirtäminen on kaiken taiteen tekemisen perusta. Kurssilla perehdytään havaintopiirustuksen tekniikoihin pääasiassa lyijykynätyöskentelyn avulla. Teemme piirustusharjoituksia hahmottamalla negatiivista tilaa ja tutkimme valon, varjon ja muodon kuvaamista Charles Barquen piirustuskoulun kipsiplanssikuvien avulla. Lisäksi kurssilla harjoitellaan ihmisen piirtämistä croquis- ja mallipiirustuksen avulla. Opettajana toimii opiston kuvataiteen opettaja Timo Veikko Kinnunen

Kurssisarja jatkuu akvarellimaalauksen kesäkurssilla heinäkuun lopussa ja lyhytkursseina tulevina talvijaksoina.

 

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Uutisia – 14.12.2022

Opistolaiset juhlivat Suomen itsenäisyyttä 

Itsenäisyyspäivää vietettiin jumalanpalveluksella kirkossa, kunnan itsenäisyysjuhlassa ja illalla opistolla oppilaskunnan presidentin vastaanotolla.

Kurssiuutisia – 14.12.2022

Uusia mahdollisuuksia kursseille osallistumiseen on hyödyntää liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai kysyä tukea opiston "vähävaraisavustuksen" nimellä kulkevasta rahastosta.

Uutisia – 14.12.2022

Joulupäivällisen yhteydessä luovutettiin huomionosoituksia pitkään palvelleille johtokunnan jäsenille ja työntekijöille.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.