Kuvataidekurssisarja alkaa opistolla – ensimmäinen kurssi Piirtämisen perusteet maaliskuussa!

1.2.2019

Kiinnostaako sinua kuvataiteen harrastaminen ja erilaiset kuvataiteen tekniikat? Haluatko perehtyä rauhassa kuvataiteen tekemiseen? Opistolla alkaa keväällä 2019 kuvataiteen tekniikoihin painottuva kurssisarja. Lyhytkurssin tai kesäkurssin aikana voit perehtyä rauhassa tiettyyn kuvataiteen tekniikkaan, kuten piirustukseen, akvarelli- tai temperamaalaukseen ja digitaalisen valo- tai videokuvauksen perusteisiin. Jos sinua kiinnostaa kuvataiteellinen tekeminen tai haluat saada ideoita vaikka kuvataiteen opettamiseen, voit osallistua joko yksittäisille kurssille tai koko kurssisarjaan innostuksen mukaan. Kursseilla voit tehdä välinehankintoja ja jatkaa taiteen tekemistä ja harrastamista myös omalla ajallasi. Pyydä kaverisikin mukaan, parhaimmillaan kuvataiteen opiskelu on innostavaa mukavassa vertaisoppimisen seurassa.

Aloitamme maaliskuun 22.-24. päivä Piirtämisen perusteet -kurssilla, koska piirtäminen on kaiken taiteen tekemisen perusta. Kurssilla perehdytään havaintopiirustuksen tekniikoihin pääasiassa lyijykynätyöskentelyn avulla. Teemme piirustusharjoituksia hahmottamalla negatiivista tilaa ja tutkimme valon, varjon ja muodon kuvaamista Charles Barquen piirustuskoulun kipsiplanssikuvien avulla. Lisäksi kurssilla harjoitellaan ihmisen piirtämistä croquis- ja mallipiirustuksen avulla. Opettajana toimii opiston kuvataiteen opettaja Timo Veikko Kinnunen

Kurssisarja jatkuu akvarellimaalauksen kesäkurssilla heinäkuun lopussa ja lyhytkursseina tulevina talvijaksoina.

 

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistouutisia – 14.2.2024

Kevään yhteishaku Reisjärven kr. opiston oppivelvollisuuslinjoille lähestyy. MIten opistoon haetaan? Opiston nettisivuilla on uusi hakuinfo-video ja tärkeää tietoa hakemisesta.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Uutisia – 4.1.2024

Kantti-koulutuksen merkittävä kohderyhmä on pitkään kotona lapsiperhearkea pyörittäneet aikuiset. Koulutukseen liittyvät tehtävät auttavat näkemään vahvuuksia ja ajatustyö selkeyttää tulevaisuutta.