Koronavirusepidemian henkilöstövaikutukset

21.4.2020

Opiston johtokunta kävi kokouksessaan 2.4.2020 laajan keskustelun koronavirusepidemian vaikutuksista opiston toimintaan ja henkilöstöön. Todettiin, että poikkeusolojen vuoksi koulutustuotot ovat pienentyneet ja joidenkin työntekijöiden perustyö on vähentynyt. Yksimielisen keskustelun sisältö tiivistyi sanaan vastuullisuus. Opiston talous rakentuu verotuloista jaettavien valtionosuuksien, toiminnasta saatavien tuottojen sekä lahjoitusten varaan. Yhteisiä varoja tulee käyttää oikein, harkitusti ja vastuullisesti. Toisaalta opistolla on työnantajavastuu työntekijöitä kohtaan sekä laajemminkin yhteiskuntavastuu yhtenä Reisjärven suurimmista työnantajista.

Poikkeusajassa on nähty kipeiden rajoitusten lisäksi mahdollisuuksia. Kehitämme uusia toimintamuotoja, kuten etäkoulutuksia, ja tulevaisuuden toimintaedellytyksiä. Opisto on nyt poikkeuksellisen pitkään tyhjänä, mikä mahdollistaa tavallista sujuvamman remontoinnin. Lisäksi niitä on mahdollista tehdä kustannustehokkaasti osittain omalla työvoimalla sisäisin työvoimajärjestelyin.

Keskustelussa todettiin, että tilapäisten tehtävänkuvien päivittämisen myötä kaikille työntekijöille on toistaiseksi tarjolla tuottavaa ja tehokasta työtä. Tämän vuoksi ei nähty tarvetta käynnistää sopeutustoimia. Räisälänmäellä kaikuvat kaikesta huolimatta työn äänet. Elämme ajassa vastuullisesti ja ennen kaikkea Jumalaan turvautuen.

Lisätiedot
Sakari Typpö, johtokunnan puheenjohtaja, puh. 050 542 2307
Valtteri Laitila, rehtori, johtokunnan sihteeri, puh. 044 045 1504

Viimeisimmät

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Kurssiuutisia – 21.4.2022

Tervetuloa kuulemaan ja oppimaan Tunnetaitojen merkityksestä työssä ja arjessa lauantaina 14.5. klo 12.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Tapahtumauutisia – 8.4.2022

Tapahtuma alkaa päivällä klo 14 lähialueiden perheille suunnatulla ohjelmalla. Illan ohjelma on suunnattu rippikoulun käyneille nuorille.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.