Koronavirusepidemian henkilöstövaikutukset

21.4.2020

Opiston johtokunta kävi kokouksessaan 2.4.2020 laajan keskustelun koronavirusepidemian vaikutuksista opiston toimintaan ja henkilöstöön. Todettiin, että poikkeusolojen vuoksi koulutustuotot ovat pienentyneet ja joidenkin työntekijöiden perustyö on vähentynyt. Yksimielisen keskustelun sisältö tiivistyi sanaan vastuullisuus. Opiston talous rakentuu verotuloista jaettavien valtionosuuksien, toiminnasta saatavien tuottojen sekä lahjoitusten varaan. Yhteisiä varoja tulee käyttää oikein, harkitusti ja vastuullisesti. Toisaalta opistolla on työnantajavastuu työntekijöitä kohtaan sekä laajemminkin yhteiskuntavastuu yhtenä Reisjärven suurimmista työnantajista.

Poikkeusajassa on nähty kipeiden rajoitusten lisäksi mahdollisuuksia. Kehitämme uusia toimintamuotoja, kuten etäkoulutuksia, ja tulevaisuuden toimintaedellytyksiä. Opisto on nyt poikkeuksellisen pitkään tyhjänä, mikä mahdollistaa tavallista sujuvamman remontoinnin. Lisäksi niitä on mahdollista tehdä kustannustehokkaasti osittain omalla työvoimalla sisäisin työvoimajärjestelyin.

Keskustelussa todettiin, että tilapäisten tehtävänkuvien päivittämisen myötä kaikille työntekijöille on toistaiseksi tarjolla tuottavaa ja tehokasta työtä. Tämän vuoksi ei nähty tarvetta käynnistää sopeutustoimia. Räisälänmäellä kaikuvat kaikesta huolimatta työn äänet. Elämme ajassa vastuullisesti ja ennen kaikkea Jumalaan turvautuen.

Lisätiedot
Sakari Typpö, johtokunnan puheenjohtaja, puh. 050 542 2307
Valtteri Laitila, rehtori, johtokunnan sihteeri, puh. 044 045 1504

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Uutisia – 14.12.2022

Opistolaiset juhlivat Suomen itsenäisyyttä 

Itsenäisyyspäivää vietettiin jumalanpalveluksella kirkossa, kunnan itsenäisyysjuhlassa ja illalla opistolla oppilaskunnan presidentin vastaanotolla.

Kurssiuutisia – 14.12.2022

Uusia mahdollisuuksia kursseille osallistumiseen on hyödyntää liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai kysyä tukea opiston "vähävaraisavustuksen" nimellä kulkevasta rahastosta.

Uutisia – 14.12.2022

Joulupäivällisen yhteydessä luovutettiin huomionosoituksia pitkään palvelleille johtokunnan jäsenille ja työntekijöille.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.