Koronavirusepidemian henkilöstövaikutukset

21.4.2020

Opiston johtokunta kävi kokouksessaan 2.4.2020 laajan keskustelun koronavirusepidemian vaikutuksista opiston toimintaan ja henkilöstöön. Todettiin, että poikkeusolojen vuoksi koulutustuotot ovat pienentyneet ja joidenkin työntekijöiden perustyö on vähentynyt. Yksimielisen keskustelun sisältö tiivistyi sanaan vastuullisuus. Opiston talous rakentuu verotuloista jaettavien valtionosuuksien, toiminnasta saatavien tuottojen sekä lahjoitusten varaan. Yhteisiä varoja tulee käyttää oikein, harkitusti ja vastuullisesti. Toisaalta opistolla on työnantajavastuu työntekijöitä kohtaan sekä laajemminkin yhteiskuntavastuu yhtenä Reisjärven suurimmista työnantajista.

Poikkeusajassa on nähty kipeiden rajoitusten lisäksi mahdollisuuksia. Kehitämme uusia toimintamuotoja, kuten etäkoulutuksia, ja tulevaisuuden toimintaedellytyksiä. Opisto on nyt poikkeuksellisen pitkään tyhjänä, mikä mahdollistaa tavallista sujuvamman remontoinnin. Lisäksi niitä on mahdollista tehdä kustannustehokkaasti osittain omalla työvoimalla sisäisin työvoimajärjestelyin.

Keskustelussa todettiin, että tilapäisten tehtävänkuvien päivittämisen myötä kaikille työntekijöille on toistaiseksi tarjolla tuottavaa ja tehokasta työtä. Tämän vuoksi ei nähty tarvetta käynnistää sopeutustoimia. Räisälänmäellä kaikuvat kaikesta huolimatta työn äänet. Elämme ajassa vastuullisesti ja ennen kaikkea Jumalaan turvautuen.

Lisätiedot
Sakari Typpö, johtokunnan puheenjohtaja, puh. 050 542 2307
Valtteri Laitila, rehtori, johtokunnan sihteeri, puh. 044 045 1504

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Uutisia – 15.6.2022

Opiskeljavalinnat 2022

Reisjärven kristilliseen opistoon on haettu ensimmäistä kertaa yhteishaussa tänä keväänä. Hakijat saavat tiedon yhteisvalinnan tuloksista 16.6

Kurssiuutisia – 31.5.2022

Ilmoittaudu pian, paikat täyttyvät nopeasti.

Tapahtumauutisia – 31.5.2022

Tervetuloa opistoseuroihin 5.–7.8.2022 - uusi aika, tuttu paikka! Lue seura-ajankohdan siirtokokeilusta lisää Päivämiehen verkkolehden uutisesta.

Uutisia – 31.5.2022

Uuden opiskelija-asuntolan rakentaminen alkoi opistolla. Aiheesta kertoo opiston tuore talouspäällikkö Marko Niskanen.