Aika uudelle

31.5.2022
Uuden opiskelija-asuntolan rakentaminen alkoi opistolla. Aiheesta kertoo opiston tuore talouspäällikkö Marko Niskanen.

Jo pidempään suunnitteilla ollut opiskelija-asuntolan rakentaminen Räisälänmäelle käynnistyi viikolla 20. Arkkitehtitoimisto Jorma Palorannan suunnittelemiin asuntolarakennuksiin tulee kahdeksan soluasuntoa tarjoten 64 hengelle nykyaikaisen majoittumisen syksystä 2023 alkaen. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Kevään aikana toteutetussa kilpailutuksessa maanrakennusurakoitsijaksi valittiin Maaurakointi Huhtala & Kiviniemi Oy, perustusurakoitsijaksi Valu Expertit Oy ja elementtitoimittajaksi Vieskatalot Oy. Elokuussa järjestettävien opistoseurojen aikana seuravieraat pääsevät hahmottamaan asuntoloiden kokoa ja sijoittumista. Silloin perustusten päällä on kattoelementit odottamassa elementtien pystytysten aloitusta viikolla 32. 

Opiston äänet hiljenivät toukokuun ensimmäisellä viikolla, kun talven opiskelijat saivat opintonsa päätökseen. Nuorten elämässä merkittävän vaiheen päätös on myös uuden alku. Uutena henkilökunnan jäsenenä olen saanut lyhyen hetken ihastella nuorten elämäniloa ja hämmästellä opiston henkilökunnalle annettua lahjakkuutta nuorten parissa toimimiseen. Elämän realiteetteihin ja myös opistoon liittyy kiinteänä osana talous, jonka tarkoituksena on luoda edellytyksiä toiminnalle. Jumalan siunaus on näkynyt opiston taloudessa. Sen vastuullinen hoitaminen ja saadut lahjoitukset ovat vuosien varrella kerryttäneet varoja niin, että rakentaminen voitiin käynnistää luottavaisin mielin. Kiitos lahjoittajille, tukijoille ja erityisesti lahjojen antajalle taivaalliselle Isälle.

Teksti ja kuva: Marko Niskanen

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistouutisia – 16.10.2023

Maksuttoman opistovuoden takia hakijamäärät ovat kasvaneet.  Uusien asuntoloiden myötä tänä vuonna opiskelijoita on yhteensä 164, mikä on ennätysmäärä. Opiskelijamäärän lisäys toteutui luomalla sosiaali- ja terveysalan linjalle kaksi ryhmää. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä. Kasvu tuo myös uusia tarpeita.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Tapahtumauutisia – 9.10.2023

Työryhmä kehittämään opistoseurojen puitteita ja palveluita. Ajankohta vakiintuu elokuulle.