Aika uudelle

31.5.2022
Uuden opiskelija-asuntolan rakentaminen alkoi opistolla. Aiheesta kertoo opiston tuore talouspäällikkö Marko Niskanen.

Jo pidempään suunnitteilla ollut opiskelija-asuntolan rakentaminen Räisälänmäelle käynnistyi viikolla 20. Arkkitehtitoimisto Jorma Palorannan suunnittelemiin asuntolarakennuksiin tulee kahdeksan soluasuntoa tarjoten 64 hengelle nykyaikaisen majoittumisen syksystä 2023 alkaen. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Kevään aikana toteutetussa kilpailutuksessa maanrakennusurakoitsijaksi valittiin Maaurakointi Huhtala & Kiviniemi Oy, perustusurakoitsijaksi Valu Expertit Oy ja elementtitoimittajaksi Vieskatalot Oy. Elokuussa järjestettävien opistoseurojen aikana seuravieraat pääsevät hahmottamaan asuntoloiden kokoa ja sijoittumista. Silloin perustusten päällä on kattoelementit odottamassa elementtien pystytysten aloitusta viikolla 32. 

Opiston äänet hiljenivät toukokuun ensimmäisellä viikolla, kun talven opiskelijat saivat opintonsa päätökseen. Nuorten elämässä merkittävän vaiheen päätös on myös uuden alku. Uutena henkilökunnan jäsenenä olen saanut lyhyen hetken ihastella nuorten elämäniloa ja hämmästellä opiston henkilökunnalle annettua lahjakkuutta nuorten parissa toimimiseen. Elämän realiteetteihin ja myös opistoon liittyy kiinteänä osana talous, jonka tarkoituksena on luoda edellytyksiä toiminnalle. Jumalan siunaus on näkynyt opiston taloudessa. Sen vastuullinen hoitaminen ja saadut lahjoitukset ovat vuosien varrella kerryttäneet varoja niin, että rakentaminen voitiin käynnistää luottavaisin mielin. Kiitos lahjoittajille, tukijoille ja erityisesti lahjojen antajalle taivaalliselle Isälle.

Teksti ja kuva: Marko Niskanen

Viimeisimmät

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.

Uutisia – 13.10.2022

Sujuva opistoarki tuottaa iloa

Korona-ajan rajoitteista ja muista arjen haasteista selviäminen ilahduttaa opistoarjessa.

Uutisia – 13.10.2022

Opistokalenteri on jälleen myynnissä. Sitä voi ostaa opistolaisilta, opiston kioskista tai verkosta osoitteesta opistokauppa.fi.

Uutisia – 13.10.2022

Vietimme ensi kesänä valmistuvien rivitaloasuntoloiden harjannostajaisia.