Aika uudelle

31.5.2022
Uuden opiskelija-asuntolan rakentaminen alkoi opistolla. Aiheesta kertoo opiston tuore talouspäällikkö Marko Niskanen.

Jo pidempään suunnitteilla ollut opiskelija-asuntolan rakentaminen Räisälänmäelle käynnistyi viikolla 20. Arkkitehtitoimisto Jorma Palorannan suunnittelemiin asuntolarakennuksiin tulee kahdeksan soluasuntoa tarjoten 64 hengelle nykyaikaisen majoittumisen syksystä 2023 alkaen. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Kevään aikana toteutetussa kilpailutuksessa maanrakennusurakoitsijaksi valittiin Maaurakointi Huhtala & Kiviniemi Oy, perustusurakoitsijaksi Valu Expertit Oy ja elementtitoimittajaksi Vieskatalot Oy. Elokuussa järjestettävien opistoseurojen aikana seuravieraat pääsevät hahmottamaan asuntoloiden kokoa ja sijoittumista. Silloin perustusten päällä on kattoelementit odottamassa elementtien pystytysten aloitusta viikolla 32. 

Opiston äänet hiljenivät toukokuun ensimmäisellä viikolla, kun talven opiskelijat saivat opintonsa päätökseen. Nuorten elämässä merkittävän vaiheen päätös on myös uuden alku. Uutena henkilökunnan jäsenenä olen saanut lyhyen hetken ihastella nuorten elämäniloa ja hämmästellä opiston henkilökunnalle annettua lahjakkuutta nuorten parissa toimimiseen. Elämän realiteetteihin ja myös opistoon liittyy kiinteänä osana talous, jonka tarkoituksena on luoda edellytyksiä toiminnalle. Jumalan siunaus on näkynyt opiston taloudessa. Sen vastuullinen hoitaminen ja saadut lahjoitukset ovat vuosien varrella kerryttäneet varoja niin, että rakentaminen voitiin käynnistää luottavaisin mielin. Kiitos lahjoittajille, tukijoille ja erityisesti lahjojen antajalle taivaalliselle Isälle.

Teksti ja kuva: Marko Niskanen

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Uutisia – 14.12.2022

Opistolaiset juhlivat Suomen itsenäisyyttä 

Itsenäisyyspäivää vietettiin jumalanpalveluksella kirkossa, kunnan itsenäisyysjuhlassa ja illalla opistolla oppilaskunnan presidentin vastaanotolla.

Kurssiuutisia – 14.12.2022

Uusia mahdollisuuksia kursseille osallistumiseen on hyödyntää liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai kysyä tukea opiston "vähävaraisavustuksen" nimellä kulkevasta rahastosta.

Uutisia – 14.12.2022

Joulupäivällisen yhteydessä luovutettiin huomionosoituksia pitkään palvelleille johtokunnan jäsenille ja työntekijöille.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.