Aika uudelle

31.5.2022
Uuden opiskelija-asuntolan rakentaminen alkoi opistolla. Aiheesta kertoo opiston tuore talouspäällikkö Marko Niskanen.

Jo pidempään suunnitteilla ollut opiskelija-asuntolan rakentaminen Räisälänmäelle käynnistyi viikolla 20. Arkkitehtitoimisto Jorma Palorannan suunnittelemiin asuntolarakennuksiin tulee kahdeksan soluasuntoa tarjoten 64 hengelle nykyaikaisen majoittumisen syksystä 2023 alkaen. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Kevään aikana toteutetussa kilpailutuksessa maanrakennusurakoitsijaksi valittiin Maaurakointi Huhtala & Kiviniemi Oy, perustusurakoitsijaksi Valu Expertit Oy ja elementtitoimittajaksi Vieskatalot Oy. Elokuussa järjestettävien opistoseurojen aikana seuravieraat pääsevät hahmottamaan asuntoloiden kokoa ja sijoittumista. Silloin perustusten päällä on kattoelementit odottamassa elementtien pystytysten aloitusta viikolla 32. 

Opiston äänet hiljenivät toukokuun ensimmäisellä viikolla, kun talven opiskelijat saivat opintonsa päätökseen. Nuorten elämässä merkittävän vaiheen päätös on myös uuden alku. Uutena henkilökunnan jäsenenä olen saanut lyhyen hetken ihastella nuorten elämäniloa ja hämmästellä opiston henkilökunnalle annettua lahjakkuutta nuorten parissa toimimiseen. Elämän realiteetteihin ja myös opistoon liittyy kiinteänä osana talous, jonka tarkoituksena on luoda edellytyksiä toiminnalle. Jumalan siunaus on näkynyt opiston taloudessa. Sen vastuullinen hoitaminen ja saadut lahjoitukset ovat vuosien varrella kerryttäneet varoja niin, että rakentaminen voitiin käynnistää luottavaisin mielin. Kiitos lahjoittajille, tukijoille ja erityisesti lahjojen antajalle taivaalliselle Isälle.

Teksti ja kuva: Marko Niskanen

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 5.3.2024

Lyhytkurssitoiminta on opistossa vilkasta, kurssilaisia käy vuosittain lähes 4000 monen eri aihepiirin äärellä. Kursseille ilmoittaudutaan osoitteessa www.lyhytkurssille.fi.

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistouutisia – 14.2.2024

Kevään yhteishaku Reisjärven kr. opiston oppivelvollisuuslinjoille lähestyy. MIten opistoon haetaan? Opiston nettisivuilla on uusi hakuinfo-video ja tärkeää tietoa hakemisesta.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.