Tiedote: Koronavirus ja kansanopistojemme toiminta

13.3.2020

Suomen viranomaiset ovat antaneet ohjeistuksia maailmanlaajuisen koronaviruksen ehkäisemiseksi. Oppilaitosten sulkeminen vaatii viranomaismääräyksen eikä tällaista määräystä ole tähän päivään (13.3.2020) mennessä tullut.

Jämsän, Ranuan ja Reisjärven kristillisinä kansanopistoina noudatamme viranomaismääräyksiä ja -suosituksia. Hallitus suosittelee vakavasti harkitsemaan erilaisten kokoontumisten järjestämistä riskiarvioiden pohjalta. Samalla tiedostamme, että monissa kodeissa on erityinen huoli siitä, että juuri sisäoppilaitoksessa, jossa asutaan tiiviisti toisten opiskelijoiden kanssa, tauti voi levitä monella tapaa. Tiedämme, että yhteinen taustayhteisömme SRK on päättänyt keskeyttää oman leiritoimintansa toistaiseksi ja myös monen rauhanyhdistyksen toiminta on keskeytetty.

Edellä mainitun pohjalta olemme päättäneet opistojemme lyhytkurssitoimintaa koskien, että lyhytkurssitoimintaa ei seuraavan kolmen viikon aikana (13.3.-5.4.) järjestetä opistoilla, mutta jotkut lyhytkurssit voidaan toteuttaa etäopetuksena. Kukin opisto on itsenäisesti yhteydessä kursseille ilmoittautuneisiin. 6.4.2020 jälkeen järjestettävien kurssien osalta asiasta päätetään ja ilmoitetaan myöhemmin.

Perusoppijaksojen osalta olemme päättäneet, että niiden opetuksessa seuraava opetusjakso toteutetaan nykyisen tartuntatautiuhan vallitessa tai tilanteen pahentuessa etäopetuksena ja -opiskeluna. Jämsän Kristillisessä Kansanopistossa tämä tarkoittaa, että periodi 17.-26.3.2020 toteutetaan etäopetuksena ja -opiskeluna. Ranuan kristillisessä kansanopistossa ja Reisjärven kristillisessä opistossa 23.3.2020 alkava opiskelujakso toteutetaan mahdollisesti etäopetuksena. Kukin opisto informoi suoraan omia opiskelijoitaan ja vanhempia. Kyseisen opiskelujakson aikana opistot seuraavat tiiviisti koronaviruksen tilannetta ja viranomaismääräyksiä sekä päättävät opetustavan jatkosta opiskelujakson jälkeen.

Opistot seuraavat viranomaisten ohjeistuksia ja tiedottavat tarvittaessa lisää.

Harri Isopahkala, Ranuan kristillisen kansanopiston rehtori
Valtteri Laitila, Reisjärven kristillisen opiston rehtori
Jukka Palola, Jämsän Kristillisen Kansanopiston rehtori

Tiedote pdf-muodossa:
Koronavirus ja kansanopistojemme toiminta

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Uutisia – 14.12.2022

Opistolaiset juhlivat Suomen itsenäisyyttä 

Itsenäisyyspäivää vietettiin jumalanpalveluksella kirkossa, kunnan itsenäisyysjuhlassa ja illalla opistolla oppilaskunnan presidentin vastaanotolla.

Kurssiuutisia – 14.12.2022

Uusia mahdollisuuksia kursseille osallistumiseen on hyödyntää liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai kysyä tukea opiston "vähävaraisavustuksen" nimellä kulkevasta rahastosta.

Uutisia – 14.12.2022

Joulupäivällisen yhteydessä luovutettiin huomionosoituksia pitkään palvelleille johtokunnan jäsenille ja työntekijöille.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.