Reisjärvellä vahva panostus opistoseuroihin

9.10.2023
Työryhmä kehittämään opistoseurojen puitteita ja palveluita. Ajankohta vakiintuu elokuulle.

Reisjärven kristillisen opiston johtokunta on tehnyt merkittäviä opistoseuroihin liittyviä päätöksiä. Kahtena viime vuonna seurat on pidetty kokeiluluonteisesti elokuun alussa. Seuravieraiden määrä on kasvanut voimakkaasti. Kun samaan aikaan kalusto on keskimäärin kasvanut, tähänastinen seura-alue on osoittautunut riittämättömäksi. Vaihtelevat säät ja edellä mainitut tekijät ovat tuoneet kovia paineita seurajärjestelyiden onnistumiseen. Opistoseurojen yhteydessä tehdyssä palautekyselyssä annettiin paljon arvokkaita kehittämisehdotuksia. 

Työryhmä kehittämään opistoseurojen puitteita ja palveluita

Johtokunta päätti käynnistää määrätietoisen opistoseurojen kehittämistyön. Työtä varten perustettiin työryhmä, jonka jäsenet ovat eri alojen ammattilaisia. Näin työhön saadaan paras tieto ja taito. Tavoitteena on riittävän laaja ja toimiva seura-alue sekä seuravieraiden tarpeita mahdollisimman hyvin vastaavat palvelut – toimiva ja turvallinen seuratapahtuma säässä kuin säässä.

Ajankohta vakiintuu elokuulle

Samassa yhteydessä johtokunta teki päätöksen tulevien vuosien seura-ajankohdasta. Myös tähän aiheeseen saatiin arvokkaita näkökulmia kahtena vuonna tehdyssä kyselyssä. Kyselyjen tulosten ja muiden havaintojen pohjalta johtokunta päätti, että myös tulevina vuosina seurat tullaan järjestämään elokuun alussa, jos Jumala suo. Kahden kesän kokemukset ovat olleet niin rohkaisevia, että johtokunta tulkitsi seuraväen äänestäneen jaloillaan uuden ajankohdan puolesta.

Kokouksessa todettiin ”Kummallekin ajankohdalle löytyy hyvät perustelut. Elokuussa on iloittu suuresta väkimäärästä. Reisjärven opistoseurat ovat saaneet uusia ystäviä. Erityisen arvokasta on ollut nähdä seuroissa aiempaa enemmän nuoria ja nuoria aikuisia. Opiston perustehtävän ydintä on tukea nuorten juurtumista Jumalan valtakuntaan. Haluamme toteuttaa myös opistoseurat niin, että tämä tavoite toteutuu mahdollisimman hyvin”.


Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Räisälänmäen Taidekesä heinäkuussa tarjoaa kuvataiteen, yksinlaulun, hopeatöiden ja kirjoittamisen kurssit. Kursseilla lisäksi monipuolista yhteistä ohjelmaa.

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Mikä ihmeen Opari? Lue lisää ja ilmoittaudu uuteen nuorten kurssikokonaisuuteen.

Uutisia – 28.5.2024

Kevään Kantti-koulutus päättyi portfolioiden työstämiseen ja päätösjuhlaan. Seuraava Kantti-koulutus alkaa taas elokuussa.

Opistouutisia – 28.5.2024

Reisjärven kristilliseen opistoon haki yhteishaussa 612 nuorta, joista 390 hakijalle opistomme oli ensisijainen hakukohde. Lisäksi aikuislinjalle on hakenut tähän mennessä 18 nuorta aikuista.

Uutisia – 28.5.2024

Opiston henkilökunnan ja johtokunnan yhteistyöseminaarissa lauantaina 18.5. keskusteltiin mm. työssäjaksamisesta, opistolaisten hyvinvoinnista ja opistossakin näkyvistä ajan ilmiöistä.

Tapahtumauutisia – 28.5.2024

Uusien opistoseura-alueiden maanmuokkaustyö on edennyt nopeasti.