Reisjärvellä vahva panostus opistoseuroihin

9.10.2023
Työryhmä kehittämään opistoseurojen puitteita ja palveluita. Ajankohta vakiintuu elokuulle.

Reisjärven kristillisen opiston johtokunta on tehnyt merkittäviä opistoseuroihin liittyviä päätöksiä. Kahtena viime vuonna seurat on pidetty kokeiluluonteisesti elokuun alussa. Seuravieraiden määrä on kasvanut voimakkaasti. Kun samaan aikaan kalusto on keskimäärin kasvanut, tähänastinen seura-alue on osoittautunut riittämättömäksi. Vaihtelevat säät ja edellä mainitut tekijät ovat tuoneet kovia paineita seurajärjestelyiden onnistumiseen. Opistoseurojen yhteydessä tehdyssä palautekyselyssä annettiin paljon arvokkaita kehittämisehdotuksia. 

Työryhmä kehittämään opistoseurojen puitteita ja palveluita

Johtokunta päätti käynnistää määrätietoisen opistoseurojen kehittämistyön. Työtä varten perustettiin työryhmä, jonka jäsenet ovat eri alojen ammattilaisia. Näin työhön saadaan paras tieto ja taito. Tavoitteena on riittävän laaja ja toimiva seura-alue sekä seuravieraiden tarpeita mahdollisimman hyvin vastaavat palvelut – toimiva ja turvallinen seuratapahtuma säässä kuin säässä.

Ajankohta vakiintuu elokuulle

Samassa yhteydessä johtokunta teki päätöksen tulevien vuosien seura-ajankohdasta. Myös tähän aiheeseen saatiin arvokkaita näkökulmia kahtena vuonna tehdyssä kyselyssä. Kyselyjen tulosten ja muiden havaintojen pohjalta johtokunta päätti, että myös tulevina vuosina seurat tullaan järjestämään elokuun alussa, jos Jumala suo. Kahden kesän kokemukset ovat olleet niin rohkaisevia, että johtokunta tulkitsi seuraväen äänestäneen jaloillaan uuden ajankohdan puolesta.

Kokouksessa todettiin ”Kummallekin ajankohdalle löytyy hyvät perustelut. Elokuussa on iloittu suuresta väkimäärästä. Reisjärven opistoseurat ovat saaneet uusia ystäviä. Erityisen arvokasta on ollut nähdä seuroissa aiempaa enemmän nuoria ja nuoria aikuisia. Opiston perustehtävän ydintä on tukea nuorten juurtumista Jumalan valtakuntaan. Haluamme toteuttaa myös opistoseurat niin, että tämä tavoite toteutuu mahdollisimman hyvin”.


Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistouutisia – 16.10.2023

Maksuttoman opistovuoden takia hakijamäärät ovat kasvaneet.  Uusien asuntoloiden myötä tänä vuonna opiskelijoita on yhteensä 164, mikä on ennätysmäärä. Opiskelijamäärän lisäys toteutui luomalla sosiaali- ja terveysalan linjalle kaksi ryhmää. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä. Kasvu tuo myös uusia tarpeita.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Tapahtumauutisia – 9.10.2023

Työryhmä kehittämään opistoseurojen puitteita ja palveluita. Ajankohta vakiintuu elokuulle.