Merkityksellistä ja palkitsevaa työtä arvomurroksen keskellä

28.5.2024
Opiston henkilökunnan ja johtokunnan yhteistyöseminaarissa lauantaina 18.5. keskusteltiin mm. työssäjaksamisesta, opistolaisten hyvinvoinnista ja opistossakin näkyvistä ajan ilmiöistä.

CD:n äänityksiin valmistautuva kuorokurssi lauloi seminaarin osallistujille. SRK:n kustantama äänite tulee myyntiin syksyllä 2024. Kuva: Matti Erkkilä

Opiston henkilökunnan ja johtokunnan yhteistyöseminaarissa lauantaina 18.5. keskusteltiin mm. työssäjaksamisesta, opistolaisten hyvinvoinnista ja opistossakin näkyvistä ajan ilmiöistä. Ryhmätöissä todettiin, että mahdollisuus työskennellä luottamuksen ilmapiirissä on opiston vahvuus; turvalliset ja kunnioittavat kohtaamiset opistoarjessa rakentavat luottamusta, ja vahva luottamus henkilökunnan ja opiskelijoiden kesken edistää hyvinvointia ja jaksamista molemmin puolin. 

Haasteitakin opistotyössä on: alueellisten vetovoimatekijöiden vähyys tuo haasteita rekrytointiin, ja yhteiskunnallinen arvomurros ja maailman ilmiöt heijastuvat niin opiskelijoiden koteihin kuin opistokotiinkin. Työntekijöiden sitoutuneisuus, taustayhteisön vahva tuki, avoin keskusteluilmapiiri ja evankeliumi nähtiin kuitenkin vastavoimana ja suurina ilonaiheina.

Seminaaripäivässä saimme keskustella välittävässä, arvostavassa ja eteenpäin katsovassa ilmapiirissä, ja omakin kokemuksemme opistotyön merkityksellisyydestä vahvistui. Opistotyötä tehdään ennen kaikkea nuorten vuoksi!

Teksti: Matti Erkkilä

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Räisälänmäen Taidekesä heinäkuussa tarjoaa kuvataiteen, yksinlaulun, hopeatöiden ja kirjoittamisen kurssit. Kursseilla lisäksi monipuolista yhteistä ohjelmaa.

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Mikä ihmeen Opari? Lue lisää ja ilmoittaudu uuteen nuorten kurssikokonaisuuteen.

Uutisia – 28.5.2024

Kevään Kantti-koulutus päättyi portfolioiden työstämiseen ja päätösjuhlaan. Seuraava Kantti-koulutus alkaa taas elokuussa.

Opistouutisia – 28.5.2024

Reisjärven kristilliseen opistoon haki yhteishaussa 612 nuorta, joista 390 hakijalle opistomme oli ensisijainen hakukohde. Lisäksi aikuislinjalle on hakenut tähän mennessä 18 nuorta aikuista.

Uutisia – 28.5.2024

Opiston henkilökunnan ja johtokunnan yhteistyöseminaarissa lauantaina 18.5. keskusteltiin mm. työssäjaksamisesta, opistolaisten hyvinvoinnista ja opistossakin näkyvistä ajan ilmiöistä.