Viikot 36 ja 37- Uuden opistovuoden alkutunnelmia

16.9.2022
Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Vuoden ensimmäinen isäntä ja emäntäviikko on nyt takana, ja samalla on takana myös opiston ensimmäinen kokonainen periodi. Meidän hommana oli huolehtia erilaisista luottamustehtävistä. Yhtenä niistä on jokailtainen kämppävierailu kaikissa soluissa. Se oli erittäin mieluisa tehtävä, koska oppi tuntemaan kaikki opistolaiset paremmin. Tällä jaksolla meillä alkoi opiskelu, joten viikot ovat olleet monella tapaa uudenlaisia ja monipuolisia. Ensimmäisestä viikosta alkaen opisto on tuntunut kodilta, koska täällä on mahtava porukka ja huippu ilmapiiri. Opiston ruoka on myös erinomaista. Keskiviikon seurojen jälkeen oli Orpolan ja Jussilan välinen taisto sählyssä sekä lentopallossa. Perjantaina meillä oli Reisjärven kunnan yleisurheilukentällä olympialaiset, joissa oli mahtava tunnelma.

Saatiin kokeilla uusia lajeja ja useat ylittivät itsensä. Perjantaina oli myös lautakuntien ensimmäinen kokoontuminen, joissa valitsimme lautakunnille puheenjohtajat ja sihteerit. Viikonloppuna meillä oli teemapäivien aiheena Arjen taidot ja Ainutlaatuinen minä.

Toinen viikko jatkui samoissa, mutta hieman vapautuneemmissa fiiliksissä. Opiston arki on pyörähtänyt nyt kunnolla käyntiin ja opiskelut ovat jo kovassa vauhdissa. Normaalin opiskelun lisäksi viikkoon on mahtunut keskiviikon keskusteluilta, jonka aiheena oli “Miten tuemme toisiamme uskon tiellä?” Presidentinvaalien ehdokkaat julistettiin auditoriossa keskiviikkoiltana. Teknisen työn linjan opiskelijat rakensivat alkuviikosta telttasaunan, mikä rakennettiin jo 10. vuotta peräkkäin. Se valmistui torstaina, ja pääsimme heti kokemaan sen ensilöylyt. Paljuun ja saunaan mahtuu noin sata ihmistä kerralla.

-Eerik ja Pihla, Petrus ja Viena

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.