Viikot 46 ja 47: Juhlahumua ja jääkiekkopelejä

28.11.2022
Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistolaiset palasivat lomilta hymyssä suin ja odottaen jännittyneenä uutta periodia. Alkuviikko oli kiireinen, kun vaihdoimme kuulumisia, pelasimme kaupunkisotaa salissa ja sopeuduimme hiljalleen taas opistoarkeen mukaan. 

Keskiviikkona meillä oli keskusteluilta aiheesta Musiikin lahjat, ja keskustelu avarsi ja antoi vastauksia moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. 

Torstaina oli viestintä- ja toimittajalautakuntien ohjelmailta, jossa jokaiselle kämpälle annettiin aihe, josta piti ottaa kuva ja kirjoittaa kuvateksti. 

Viikon kohokohta oli lauantaina järjestetty inttipäivä, joka kesti koko päivän aamusta iltaan. Opistolle saapui kouluttajiksi armeijan suorittaneita henkilöitä, jotka pitivät koko päivän kovaa kuria yllä. Kouluttajien järjestämillä rasteilla opimme hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta ja armeijaa varten. 

Kämpissä isäntä ja emäntä otettiin lämmöllä vastaan ja oli mukava päästä käymään jokaisessa kämpässä pyörähtämässä. Tunnelma kämpissä ja yleisesti oli rennon leppoinen, vaikkakin hieman väsynyt kiireisen viikon jäljiltä. Kokonaisuudessa viikko oli kaikin puolin loistava.

Viikonlopun kruunasi sunnuntain Thanksgiving-juhla. AmCansit kertoivat Thanksgivingin historiasta, sekä esittivät näytelmän aiheesta. He olivat myös leiponeet erilaisia leivonnaisia juhlaruokailua varten. Juhlaruokailun lomassa oli ohjelmaa, kuten lauluja ja hartaus. Ruoka oli maukasta. Thanksgiving oli ensimmäinen juhla, jota opistossa juhlittiin ja kaikilla oli hienot juhlavat vaatteet päällä. ’

Koko viikonloppu on lisännyt opiston yhteishenkeä, varsinkin armeijapäivä. Viikonlopun aikana moni opistolainen oli tekemisissä sellaisten opistolaisten kanssa, joille ei ollut aikaisemmin paljoa jutellut. Tunnelma on viikonlopun jälkeen ollut selvästi rennompi. 

Uusi viikko alkoi tavallisesti. Maanantai-iltana oli vapaa-ajan lautakunnan ohjelmailta. Väsymys meinasi vähän painaa, sillä viikonloppu oli ollut mukavaa ohjelmaa täynnä. Opistolle on tullut käyttöön vr-lasit ja opistolaiset ovat innokkaasti testanneet niitä. Kuoroissa on alettu harjoittelemaan joululauluja tulevia esiintymisiä varten. 

Myös kämpissä on ollut jo jouluinen tunnelma. Soluissa on leivottu pipareita ja myös muita leivonnaisia. Joulukoristeita on laitettu esille ja joululauluja on kuunneltu. Kämpissä on myös opiskeltu ahkerasti. Muun muassa kokeisiin on luettu ja uutiskatsauksia tehty.

Torstaina opiston viereisen järven jää oli tarpeeksi paksu ja opistolaiset pääsivät luistelemaan. Se oli yksi viikon kohokohdista ja kaikki olivat innoissaan, kun pääsivät viilettämään jäällä. Päivän aikana jää on ollut kovassa käytössä, jääkiekkopelejä on ollut käynnissä ja moni on myös nautiskellut ihan vain luistelemalla järvellä. Torstai-iltana kuulimme myös jälleen opistoterveisiä, joita opistolaiset saivat lähettää toisilleen nimettömänä.

-Jaani ja Lotte, Walter ja Iiris

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.