Viikot 40 ja 41: Harjannostajaisia ja puhelimeton päivä

14.10.2022

Jälleen uusi periodi pyörähti käyntiin opistotunnilla. 

Tunnelma opistolla oli jokseenkin väsynyttä, mutta viikko lähti siitä huolimatta hyvin käyntiin. Kämpissä oli kaikin puolin hyvä tunnelma ja meidät isäntänä ja emäntänä otettiin hyvin vastaan.

Keskiviikkona vietettiin uusien asuntoloiden harjannostajaisia. Pääsimme käymään toisen asuntolan sisällä, jossa työnjohtaja kertoi meille paremmin minkälaisia uusista asuntoloista tulee. Sen jälkeen siirryimme ruokalaan kahville, missä työnjohtaja ja opistomme rehtori kertoivat asuntolaprojektin vaiheista alusta lähtien. Tilaisuudessa esiintyi mieskuoro ja lopuksi oli hartaus.

Perjantaina vierähti käyntiin linjojen ohjelmaillat. Ensimmäiseksi vuorossa oli käytännön taitojen linja. Illan ohjelmassa oli mm. Kahoottia, hauskoja leikkejä ja illan kruunasi aarteenetsintä. Lauantaina oli teemapäivä, jonka aiheena oli oppiminen. Kävimme opiskelemassa hiljaisessa- ja häiriöluokassa, sekä lauloimme ruotsiksi ja ratkaisimme pulmia englanniksi. Olimme myös tunnin ilman puhelimia ja mietimme fiiliksiä sen jälkeen. Päällimmäinen fiilis oli ilo.

Sunnuntaina teemapäivän aiheena oli Ulkomaalaisena opistossa. Päivässä saimme kuulla meidän ulkomaalaisilta opiskelijoilta heidän perheistään ja lopuksi pelasimme aiheeseen liittyvän kahootin. 

Tiistaina grillilautakunta järjesti grilli-illan, jota mainostettiin lautakunnan toimesta. Keskiviikkona pidettiin opistolla puhelimeton päivä ja opistolaiset keksivät hauskaa tekemistä ilman puhelinta. Odotuksista huolimatta usealta sai kuulla että oli ollut helppoa olla ilman puhelinta, vaikka joillekin se oli vaikeampaa. Illalla keskusteltiin yhdessä aiheesta Some ja viihde, ja saatiin hyviä kommentteja opistolaisilta eri kysymyksiin. Tällä viikolla on myös nähty eri linjojen ohjelmailtoja, ja torstai-iltana luettiin opistolaisten toisilleen laittamia terveisiä. 

Leipominen ja synttäreiden juhliminen kämpissä iltaisin on tullut tutuksi, ja yhteishengen nousu on näkynyt kämpissä kämppäiltojen merkeissä. Viikko isäntänä ja emäntänä on ollu mahtav,a ja saimme olla todistamassa monen näköistä menoa eri kämpissä. Tunnelma on ollu joka kämpässä korkealla, ja aina on ollu tervetullut olo kämppiin mennessä. Kaiken kaikkiaan älyttömän hieno ja ikimuistoinen viikko takana!

-Rainer ja Emilia, Viljami ja Lumia

Viimeisimmät

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.

Opistoblogi – 6.4.2023

Keväiset ilmat ovat saapuneet Räisälänmäelle, mikä onkin saanut opistolaiset nauttimaan porukalla ulkoilusta!

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Opistoblogi – 24.2.2023

Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.