Viikko 44: Kakkuja ja kuulumisia

12.11.2021

Kahden viikon loman jälkeinen viikko hurahti vauhdilla. Kaikki tulivat takaisin opistolle hyvällä fiiliksellä ja opistoelämää arvostettiin taas uudella tavalla. 

Maanantai-ilta kului mukavissa tunnelmissa kavereiden kanssa jutellen ja kuulumisia vaihdellen. Monet olivat ikävöineet opistoelämää sekä muita opistolaisia. 

Hyvä, mutta rauhallinen tunnelma jatkui tiistain läpi. Ilta päärakennuksessa kului mukavasti kynttilän valossa, ja joululaulujen tunnelmassa hengaillen. Kaikki olivat pirteitä, mutta meno oli kuitenkin rauhallisempaa verrattuna alun innostukseen. 

Keskiviikko oli monelle kiireinen päivä. Narutuslautakuntalaiset työskentelivät koko illan arpavoittojen parissa. Loman aikana opistolaiset olivat keränneet arpavoittoja tavara-arpajaisiin, ja käytävillä jonotettiin voittojen luovuttamiseen. Iltaseurojen jälkeen ellit saivat isännän ja emännän vieraakseen ja tarjolla oli pitsaa ja vohveleita. 

Torstaipäivänä ilmapiiri oli todella väsynyt ja päärakennus oli lähes tyhjillään. Illalla oli kuitenkin liikuntalautakunnan järjestämä ohjelmailta, jossa päästiin taas kisailemaan perinteiseen tapaan. Kilpailuja oli kaksi ja lopulta ohjelmalautakunta voitti. Illalla jokaisesta kämpästä yksi opistolainen pääsi kauppaan hankkimaan tarvikkeita seuraavan päivän kakkukilpailuun, jota monet jo odottivat.

Perjantai oli muuten normaali päivä muiden joukossa, mutta iltaan toi sisältöä källien järjestämä kakkukilpailu. Jokainen kämppä touhusi kakkujen parissa muutaman tunnin, jonka jälkeen ne esiteltiin muille. Kilpailunhan voitti Jussila B, mutta kukaan ei osannut aavistaa, että kakun ainoat raaka-aineet olivat pahvi ja kerma. Sen tultua ilmi Jussila B diskattiin ja oikeiksi voittajiksi osoittautui Tipula A ja heidän upea vessapaperikakku. 

Lauantaina vietimme opistolla pyhäinpäivää. Päivä alkoi jumalanpalveluksella auditoriossa. Myöhemmin pääsimme Reisjärven kirkkoon toteuttamaan musiikkihartautta, jossa esiinnyimme eri kokoonpanoilla laulaen ja soittaen. Tilaisuuden jälkeen jäimme vielä laulamaan yhdessä hautausmaalle. Päivä oli ihana ja tunnelmallinen.

-Juhana ja Sallis

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.