Tekemisiä viikonlopulta ja vähän tältäkin päivältä

30.11.2009
Perjantaina tänne opistolle jäi kurssiviikonlopuksi lellit sekä muutamia muiden linjojen tyttöjä ja poikia töihin. Yhteensä meitä oli reilut 30 innokasta ja reipasta nuorta. Osa jäi tekemään uusia penkkejä auditorioon ja osa jäi valmistelemaan maanantai-illan jouluista musiikkikahvilaa.
Perjantaina lellit teki auditorioon loput selkänojat valmiiksi ja purki kaikki istuimet pois. Samaan aikaan muiden linjojen tytöt ja pojat valmistelivat ahkerasti maanantaista joulukahvilaa. Leivottiin kakkuja, pipareita ja sen semmoisia leivonnaisia. Illemmalla oli vapaa-aikaa ja pojat kävi saunomassa ja uimassa.
Lauantai-aamuna lellit korjasi ahkion aisoja ja iltapäivästä he siirsivät Jompen tavaroita hänen uuteen taloonsa. Leipomoryhmä leipoi kuivakakkuja ja pipareita joulukahvilaan. Iltapäivällä lähti opistobussillinen porukkaa Iisalmeen kirkkoon joululauluiltaan ja sieltä Iisalmen koululle, jossa oli muuta ohjelmaa sekä alustus aiheesta – Tulevaisuus ja toivo. Siellä opistolaiset törmäilivät tuttuihin ja juttelivat mukavia. Jotkut saivat kyydin jostain muualta, kun meidän hienoon opistobussiin ei kaikki halukkaat mahtuneet. Opistolle jääneet viettivät laatu-aikaa yhdessä ja nauroivat kurssilaisten ohjelmaillassa. Illan piälle pojat kävi taaaas saunassa.
Sunnuntaina nukuttiin ansaitusti pitkään. Lauloimme kurssilaisten päätöstilaisuudessa ja jotkut lukivat runon. Iltapäivällä pelattiin liikuntasalissa lentopalloa ja säbää. Illan tultua suuntasimme kulkumme kuraista metsätietä pitkin opiston kodalle paistamaan makkaraa ja porisemaan mukavia. Illan piälle sai mennä saunomaan ja uimaan, jonka jälkeen painuttiin pehkuihin.

Maanantaina leipomoryhmä heräsi kymmeneksi valmistelemaan joulukahvilaa. Meinasi kyllä vähän väsyttää mutta suupielet ylöspäin hommat hoitui hyvin. Pikkuisen jännittyneet esiintyjät treenasivat vielä vähän kappaleitaan, jotka soitetaan nyt illalla monelle monelle kuulijalle. Lellit lähtivät Reisjärven S-Markettiin inventoimaan. Mikko-reksin johdolla pyöräytettiin tunnissa 100 pianorieskaa. Tuli ihan koti-ikävä, kun käytävällä leijuu niin kotoisa rieskan tuoksu. Nyt on pikkuisen jännitystä ilmassa ja ehkä muutama söpö perhonen masussa. Odotamme innolla iltaa ja suurta joukkoa tänne Jouluiseen musiikkikahvilaan, jotta saisimme meidän rakkaaseen akvaarioon uuden pianon meidän kaikkien iloksi!

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.