Viikot 36 ja 37: Opistovuoden käynnistelyä

15.9.2023
Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Maanantai-iltana palasimme iloisin ja levännein mielin takaisin opistokotiin aloittamaan ensimmäistä kokonaista periodia. Heti tiistaina alkoi arki, kun oppitunnit käynnistyivät. Valinnaisaineet lähtivät rullaamaan hienosti, vaikka niitä pitikin hieman vielä säätää. Kuorot ovat myös aloittaneet toimintansa ja niihin on saatu hyvin porukkaa laulamaan. Lautakunnat saivat ensimmäiset tehtävänsä torstaina, ja perjantaina pääsimme tutustumaan paremmin lautakuntatoimintaan järjestäytymiskokousten myötä. 

Perjantaiaamuna lähdimme opiston pihasta pitkänä letkana kävelemään kohti Reisjärven urheilukenttää olympialaisten viettoon. Lajeina olympialaisissa oli juoksu, pituushyppy, korkeushyppy, keihäänheitto ja kuulantyöntö sekä pitkänmatkanjuoksu. Kaikki nauttivat päivästä joko liikkumalla tai kannustamalla reippaasti. Olympialaiset nostattivat opiston yhteishenkeä mukavasti. Palkinnot jaettiin iltapäivällä palkintojenjako tilaisuudessa, jossa jokainen voittaja sai liikuntalautakunnan valmistaman upean pahvimitalin kaulaansa. 

Lauantaina vietimme Arjen taidot -teemapäivää, jota pitivät kotitalouden ja teknisen työn opettajat. Kiersimme erilaisia pisteitä parin kämpän ryhmissä. Pääsimme kokeilemaan muun muassa hajulukkojen puhdistamista ja oppimaan esimerkiksi energian järkevää käyttöä. 

Sunnuntaiaamuna saimme nukkua tavallista pidempään ja herätä suoraan lounaalle. Sieltä siirryimme auditorioon kuuntelemaan ja keskustelemaan päivän teemasta “Olen ainutlaatuinen”. Puheenvuoroja käytettiin runsaasti ja keskustelu oli avointa. Aihe oli selkeästi useille henkilökohtainen ja tärkeä. Iltapäivällä kiersimme vapaa-ajan lautakunnan järjestämillä liikunnallisilla rasteilla. Lellit lähtivät sunnuntain päiväkahveilta Peuran polulle rinkkavaellukselle. 

Tämä viikko on sujunut ohjelman osalta vähän rauhallisemmissa ja rennommissa merkeissä. Sählyä on pelattu ahkerasti iltaisin innokkaan yleisön kannustaessa. Tylsyyden iskiessä on muun muassa käyty ihastelemassa hevosia opiston läheisellä tallilla sekä esimerkiksi iltakävelyillä. Ensimmäinen kokonainen periodi on sujunut oikein mukavasti. Olemme päässeet tutustumaan toisiimme paremmin ja kasvattamaan yhteishenkeä. Tästä on hyvä jatkaa yhteisen opistovuoden rakentamista. 

-Milka ja Petrus sekä Sara ja Moritz

Viimeisimmät

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.