Viikko 36: Lautakuntien valinnat ja opiston olympialaiset

9.9.2010

Perjantaina tuli kauan odotettu tieto: kaikki saivat tietää mihin lautakuntaan kuuluvat. Samana iltapäivänä kaikilla lautakunnilla olikin jo järjestäytymiskokous. Usealla lautakunnalla on ollut työtä heti alusta alkaen: ympäristölautakunta järjesti siisteyskilpailun ja liikuntalautakunta aloitti koko vuoden kestävän kuntokisan heti lauantai aamuna. Lauantai kului muutenkin urheilullisissa merkeissä, koska opistolla oli olympialaiset!

Olympialaiset avattiin juhlallisesti opiston pihalla: viiden maan edustajat kantoivat lippunsa pääoven eteen trumpettifanffaarin saattamana samalla kun liikuntalautakunta saapui juoksujalkaa paikalle olympiatulta kantaen. Avajaisia seurasi lounas ja kahdeksan kilometrin marssi Reisjärven keskustassa sijaitsevalle urheilukentälle, jossa olympialaiset pidettiin. Koko päivän kieliopintojen linjan tekemä olympialaislaulu kaikui sieltä täältä ja loi mukavaa tunnelmaa urheilupäivälle, joka sisälsi useita huippusuorituksia. Erityistä kiinnostusta herätti korkeushyppy, jossa  päästiin vähitellen huimiin lukemiin. Reippaimmat urheilijat juoksivat olympialaispäivän päätteeksi takaisin opistolle, joka oli samalla viimeinen laji eli 8000m juoksu.

Sunnuntaina opiston entinen kuraattori Heikki Heikkinen tuli pitämään luennon aiheesta raittius. Illalla saimme ”ansaittua” vapaa-aikaa. Monet käyttivät tilaisuutta hoitamaan jäykkiä lihaksiaan mm. kuunnellen Vivaldin Vuodenaikoja auditoriossa tai hieromaringeissä opiston käytävillä.

Arkipäivät ovat olleet työntäyteisiä, mutta kiitos kuntokisan, emme kuitenkaan ole jääneet nyhjöttämään pulpetin taakse koko päiväksi. Oppilaiden keskuudessa on ollut havaittavissa yllättävän voimakasta urheiluinnostusta. Esimerkiksi lentopallo- ja sählykerhoista puuttuu harvoin pelaajia ja liikuntasali sekä uima-allas ovat olleet ahkerassa käytössä niin ohjattujen liikuntatuntien tai -kerhojen kuin vapaiden vuorojenkin aikana.

Keskiviikkona opistoneuvosto, joka koostuu kaikkien lautakunnan puheenjohtajista, kokoontui ensimmäistä kertaa.  Siellä suunniteltiin muutaman päivän kuluttua pidettäviä presidentin vaaleja. Presidenttiehdokkaat julkistetaan perjantaina. Tiistain vaaleja jännittyneinä odotellen lähdemme perjantaina toiselle viikonloppulomallemme, jonka jälkeen palaamme tänne ”kotiin” valmiina jatkamaan viidettä opistoviikkoamme. Lähtöä edeltävänä iltana oli vapaa-ajan lautakunnan järjestämä ohjelmailta, joka sisälsi sketsejä, lauluja ja lopuksi vielä iltasadun.

Anne-Marit ja Olli-Matti

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.