Viikko 36: Lautakuntien valinnat ja opiston olympialaiset

9.9.2010

Perjantaina tuli kauan odotettu tieto: kaikki saivat tietää mihin lautakuntaan kuuluvat. Samana iltapäivänä kaikilla lautakunnilla olikin jo järjestäytymiskokous. Usealla lautakunnalla on ollut työtä heti alusta alkaen: ympäristölautakunta järjesti siisteyskilpailun ja liikuntalautakunta aloitti koko vuoden kestävän kuntokisan heti lauantai aamuna. Lauantai kului muutenkin urheilullisissa merkeissä, koska opistolla oli olympialaiset!

Olympialaiset avattiin juhlallisesti opiston pihalla: viiden maan edustajat kantoivat lippunsa pääoven eteen trumpettifanffaarin saattamana samalla kun liikuntalautakunta saapui juoksujalkaa paikalle olympiatulta kantaen. Avajaisia seurasi lounas ja kahdeksan kilometrin marssi Reisjärven keskustassa sijaitsevalle urheilukentälle, jossa olympialaiset pidettiin. Koko päivän kieliopintojen linjan tekemä olympialaislaulu kaikui sieltä täältä ja loi mukavaa tunnelmaa urheilupäivälle, joka sisälsi useita huippusuorituksia. Erityistä kiinnostusta herätti korkeushyppy, jossa  päästiin vähitellen huimiin lukemiin. Reippaimmat urheilijat juoksivat olympialaispäivän päätteeksi takaisin opistolle, joka oli samalla viimeinen laji eli 8000m juoksu.

Sunnuntaina opiston entinen kuraattori Heikki Heikkinen tuli pitämään luennon aiheesta raittius. Illalla saimme ”ansaittua” vapaa-aikaa. Monet käyttivät tilaisuutta hoitamaan jäykkiä lihaksiaan mm. kuunnellen Vivaldin Vuodenaikoja auditoriossa tai hieromaringeissä opiston käytävillä.

Arkipäivät ovat olleet työntäyteisiä, mutta kiitos kuntokisan, emme kuitenkaan ole jääneet nyhjöttämään pulpetin taakse koko päiväksi. Oppilaiden keskuudessa on ollut havaittavissa yllättävän voimakasta urheiluinnostusta. Esimerkiksi lentopallo- ja sählykerhoista puuttuu harvoin pelaajia ja liikuntasali sekä uima-allas ovat olleet ahkerassa käytössä niin ohjattujen liikuntatuntien tai -kerhojen kuin vapaiden vuorojenkin aikana.

Keskiviikkona opistoneuvosto, joka koostuu kaikkien lautakunnan puheenjohtajista, kokoontui ensimmäistä kertaa.  Siellä suunniteltiin muutaman päivän kuluttua pidettäviä presidentin vaaleja. Presidenttiehdokkaat julkistetaan perjantaina. Tiistain vaaleja jännittyneinä odotellen lähdemme perjantaina toiselle viikonloppulomallemme, jonka jälkeen palaamme tänne ”kotiin” valmiina jatkamaan viidettä opistoviikkoamme. Lähtöä edeltävänä iltana oli vapaa-ajan lautakunnan järjestämä ohjelmailta, joka sisälsi sketsejä, lauluja ja lopuksi vielä iltasadun.

Anne-Marit ja Olli-Matti

Viimeisimmät

Opistoblogi – 16.9.2022

Opistovuoden ensimmäinen kokonainen periodi on takana!

Opistoblogi – 25.4.2022

Tällä viikolla aurinkoiset ja lämpimät kelit ovat houkutelleet opiskelijat viettämään aikaa ulkona.

Opistoblogi – 14.4.2022

Tällä viikolla arki on ollut tapahtumarikasta. Viikonlopun teemapäivien aiheina oli Lapsuuspäivä ja Henkinen hyvinvointi.

Opistoblogi – 14.4.2022

Viikon aikana reissattiin sekä laskettelemassa Ukkohallassa että esittelemässä opistoa Oulussa.

Opistoblogi – 1.4.2022

Hiihtolomalta palattiin virkeinä opistolle viettämään tapahtumarikasta viikkoa.

Opistoblogi – 25.2.2022

Viimeisellä jaksolla ennen kahden viikon hiihtolomaa opistolla oli monenlaista ohjelmaa aina grilli-illasta lentopalloturnaukseen.