Viikko 3: Biokompostorin käyttöönottojuhla

24.1.2020

Tulimme maanantai iltana opistolle ensimmäiselle kahdelle viikolle joululoman jälkeen. Alkuviikolla ei ollut sen kummempaa ohjelmaav vaan opistolaiset viettivät paljon yhdessä. Tiistaina saimme kauan odotetun biokompostorin, jonka hommaamisen viimevuotiset olivat pistäneet alulle. Viihtyvyyslautakunta oli järjestänyt julkistamistilaisuuteen juhlallisuuksia, kuten puheita ja fanfaareita. Juhlallisuuksista tehtiin myös Reisjärvi-lehteen juttu. 

   

Keskiviikkona oli musiikkilautakunnan järjestämä lauluilta yläaulassa. Illassa oli mm. kamarikuoron lauluesityksiä ja yksinlauluja. Ohjelmaan kuului myös se, että opistolaiset saivat itse ehdotella yhteislauluja. Ilta oli tunnelmallinen. 

Torstaina meillä oli Antipassive-lautakunnan järjestämässä ohjelmaillassa soluvierailut, eli jokainen solu joko meni toiselle kylään tai sai itse vieraita. Soluissa oli todella kivaa jutella muiden kanssa kuulumisia, ja syvällisempiäkin keskusteluja syntyi.

Perjantaina oli tapahtumarikas ilta.  Ohjelmassa oli STL:n ohjelmailta johon kuului sosiaali- ja terveysalan linjaan liittyviä juttuja kuten kilpailu haavasidoksien tekemisestä. Stillit olivat myös säveltäneet ja sanoittaneet oman laulun iltaa varten. Ohjelmaillan jälkeen menimme normaalia aikataulua aikaisemmin iltapalalle, koska poikien sählyjoukkueella oli peli Kisatiellä viimevuotisia vastaan (Silakat). Opistolta lähti linja-autollinen faneja katsomaan peliä, jonka meidän pojat hävisivät niukoin lukemin 3-2.

Lellit( luonto- ja erälinjalaiset) lähtivät lauantaina klo 7:00 myyjäisiin Oulun Pateniemeen, jolla he keräsivät tuottoa kevään hiihtovaellustaan varten. Lellit leipoivat ennen myyjäisiä monta päivää todella ahkerasti aamusta iltaan. Reissuun lähti myös pieni porukka kamarikuorolaisia laulamaan.

On ollut todella kiva päästä kokemaan, millaista on olla isäntänä ja emäntänä. Solukierrokset ovat olleet mukavia, sillä on ollut kiva nähdä kaikkien solujen elämää ja menoa. Lisäksi on ollut mukava saada ottaa vastuuta vähän enemmän.

– Isäntä Eemeli Rentola ja Emäntä Sini Kinnunen

Viimeisimmät

Opistoblogi – 15.9.2023

Ensimmäisellä kokonaisella opintojaksolla perus arjen aloittamisen lisäksi käynnistimme opiskelijakunnan toimintaa sekä vietimme olympialaisia.

Opistoblogi – 21.4.2023

Opistovuoden toiseksi viimeinen periodi on mennyt nopeasti erilaisen ohjelman merkeissä. Kevätpäivä kokosi lauantaina Räisälämäelle satoja nuoria.

Opistoblogi – 6.4.2023

Keväiset ilmat ovat saapuneet Räisälänmäelle, mikä onkin saanut opistolaiset nauttimaan porukalla ulkoilusta!

Opistoblogi – 24.3.2023

Hiihtoloman jälkeisillä viikoilla tehtiin laskettelureissu, ja keskityttiin hyvinvointi-teemaan niin teemapäivän kuin seminaarinkin merkeissä.

Opistoblogi – 24.2.2023

Kulunut jakso sisälsi monenlaisia teemoja, ystävänpäivänä ja pipolätkäpäivänä keskityttiin kohottamaan yhteishenkeä. Saimme tutustua myös SRK:n ja Oulun konservatorion toimintaan.