Viikko 3: Biokompostorin käyttöönottojuhla

24.1.2020

Tulimme maanantai iltana opistolle ensimmäiselle kahdelle viikolle joululoman jälkeen. Alkuviikolla ei ollut sen kummempaa ohjelmaav vaan opistolaiset viettivät paljon yhdessä. Tiistaina saimme kauan odotetun biokompostorin, jonka hommaamisen viimevuotiset olivat pistäneet alulle. Viihtyvyyslautakunta oli järjestänyt julkistamistilaisuuteen juhlallisuuksia, kuten puheita ja fanfaareita. Juhlallisuuksista tehtiin myös Reisjärvi-lehteen juttu. 

   

Keskiviikkona oli musiikkilautakunnan järjestämä lauluilta yläaulassa. Illassa oli mm. kamarikuoron lauluesityksiä ja yksinlauluja. Ohjelmaan kuului myös se, että opistolaiset saivat itse ehdotella yhteislauluja. Ilta oli tunnelmallinen. 

Torstaina meillä oli Antipassive-lautakunnan järjestämässä ohjelmaillassa soluvierailut, eli jokainen solu joko meni toiselle kylään tai sai itse vieraita. Soluissa oli todella kivaa jutella muiden kanssa kuulumisia, ja syvällisempiäkin keskusteluja syntyi.

Perjantaina oli tapahtumarikas ilta.  Ohjelmassa oli STL:n ohjelmailta johon kuului sosiaali- ja terveysalan linjaan liittyviä juttuja kuten kilpailu haavasidoksien tekemisestä. Stillit olivat myös säveltäneet ja sanoittaneet oman laulun iltaa varten. Ohjelmaillan jälkeen menimme normaalia aikataulua aikaisemmin iltapalalle, koska poikien sählyjoukkueella oli peli Kisatiellä viimevuotisia vastaan (Silakat). Opistolta lähti linja-autollinen faneja katsomaan peliä, jonka meidän pojat hävisivät niukoin lukemin 3-2.

Lellit( luonto- ja erälinjalaiset) lähtivät lauantaina klo 7:00 myyjäisiin Oulun Pateniemeen, jolla he keräsivät tuottoa kevään hiihtovaellustaan varten. Lellit leipoivat ennen myyjäisiä monta päivää todella ahkerasti aamusta iltaan. Reissuun lähti myös pieni porukka kamarikuorolaisia laulamaan.

On ollut todella kiva päästä kokemaan, millaista on olla isäntänä ja emäntänä. Solukierrokset ovat olleet mukavia, sillä on ollut kiva nähdä kaikkien solujen elämää ja menoa. Lisäksi on ollut mukava saada ottaa vastuuta vähän enemmän.

– Isäntä Eemeli Rentola ja Emäntä Sini Kinnunen

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.