Viikko 13: Opistopäivät ja pääsiäisen aikaa

28.3.2013

Viikko on ollut mieleenpainuva ja mukava. Tällä viikolla on tapahtunut monenlaista ja jokainen on varmasti nauttinut olostaan täällä. 24000 palan palapeliä on tehty ahkerasti vapaa-ajalla ja välitunneilla – enää ei ole paljon jäljellä!

Palapeli valmistuu

Perjantaina katselimme stl:n huikeaa ohjelmailtaa. Saimme nähdä linjan itse kuvaaman rakkaustarinan ja siinä oli lähellä tulla itse kullakin kyynel silmäkulmaan. Ohjelmailtaan sisältyi myös muutama sketsi ja musiikkia.

Lauantaina täällä alkoivat opistopäivät. Saimme vieraaksi eri vuosikurssien (1962-1963, 1972-1973, 1982-1983, 1992-1993, 2002-2003)  takaisia opistolaisia, ja pidimme heille vuoden viimeisen opistoesittelyn. Saimme nähdä kuvia, kuunnella tarinoita ja kokemuksia heidän omista opistovuosistaan. Lauantai-iltana oli  yhteinen ohjelmailta, missä jokaisella vuosikurssilla oli omat ohjelmanumerot. Ohjelmat olivat eri tyylisiä ja hauskoja.

Sunnuntaina opistopäivät jatkuivat ja yhteistä ohjelmaa oli iltapäivään asti. Opistopäivät olivat mukava kokemus myöskin tämän vuoden opistolaisille. Illalla muutamat tytöt päättivät piristää yllättäen opistolaisten iltaa ja järjestivät puolen tunnin suunnittelulla lyhyen ohjelmaillan. Naurua riitti ja kaikilla jäi mukava mieli illasta. Sunnuntaina myöskin muutamat opistolaiset lähtivät Haapavedelle Matteus-passioon.

Maanantaina vietimme tavallista arkipäivää. Tiistaina vapaa-ajan lautakunta piilotti nimillä varustettuja suklaamunia ympäri opistoa. Etsinnöissä riitti hauskaa! Illalla koimme ilon hetkiä, sillä rakkaat lellimme tulivat takaisin Lapin hiihtovaellukselta. Jokainen heistä selviytyi reissusta loistavasti ilman isompia haavereita, vaikka matkaa oli noin 150km.  Säät suosivat heitä koko viikon ajan.

Keskiviikkona oli vuorossa pääsiäiskuvaelma. Kuvaelma oli herkistävä ja mieleenpainuva.

Pääsiäiskuvaelma

Sen jälkeen menimme pääsiäisaterialle ja illalla suuntasimme vielä hiljaisen viikon ehtoolliskirkkoon.
Pääsiäisruokailu

On ollut tosi mukavaa olla emäntänä ja isäntänä. On nähnyt opistoelämää vähän erilaisin silmin. Olemme nauttineet onnellisin mielin tästäkin viikosta.

Nyt suuntaamme pääsiäislomalle ja palaamme vasta tiistaina rakkaaseen opistokotiin. Silloin on jäljellä enää kuusi viikkoa opistoa. Oikein hyvää ja rauhallista pääsiäisen aikaa kaikille!

Iida ja Jussi-Markus

Viimeisimmät

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.

Opistoblogi – 9.2.2024

Rennon meiningin periodi sisälsi normaalin arjen lisäksi myös paljon yhteishenkeä kohottavia tempauksia ja tekemistä.

Opistoblogi – 15.1.2024

Vuoden ensimmäisellä viikolla palasimme opistolle viettämään loppiaispäiviä. Maanantaina alkoi opiskeluarki, ja uudet valinnaisryhmät lähtivät käyntiin.

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.