Viikko 42: Jatkoripari ja epäonnistumista..

19.10.2012

Viikonloppu alkoi meillä letkeästi riparitunnelmissa. Vietimme kaksi päivää jatkorippikoulua muistellen omia ripareitamme ja laulaen rippilaulujamme. Pidimme myös keskusteluillan, jota varten olimme saaneet kirjoittaa uskoon liittyviä kysymyksiä kysymyslaatikkoon.

Sunnuntaina lellit lähtivät kahden päivän vaellusretkelle. Retki oli ollut oikein mukava ja onnistunut hyvin, eikä vettäkään satanut vaikka luvattiin.

Kolleilla on koeviikko ohi, joten kokeita on palautettu paljon. Jussilan pojat antoivat maanantaina solunsa kieliopintojen linjalle käyttöön, missä he viettivät koeviikon päättymisen kunniaksi leppoisan illan. Iltaan liittyi herkuttelua ja keskustelua hyvässä seurassa sekä yhteishenkeä kohottavaa hulluttelua. Maanantai-iltana opiston pojat pelasivat vielä sählypelin Reisjärvisiä vastaan, joka päättyi iloksemme opiston voittoon.

Tiistaina meillä oli epäonnistumisen päivä. Opiston seinillä oli kaikenlaisia julisteita liittyen epäonnistumiseen, mm. ”Wall of failure” – seinä, johon saattoi kirjoittaa itselle sattuneita noloja tilanteita. Lautakunnat olivat järjestäneet erilaisia toimintapisteitä, joissa saattoi käydä epäonnistumassa oikein luvan kanssa ja jakamassa omakohtaisia epäonnistumisia ja möhläyksiä. Ilta huipentui auditorioon, jossa kokosimme päivän parhaimmat epäonnistumiset. Etenkin runopajan anti oli erittäinkin naurulihaksia vetreyttävää.

Keskiviikkona meillä oli omanväen keskusteluilta, jossa jatkoimme kysymyslaatikon purkamista ja kuulimme alustuksen kymmenestä käskystä.

Torstaina opistomme oma lehti Vihreä tähkä ilmestyi ensimmäistä kertaa tänä lukuvuonna. Toimittajat olivat saaneet tehtyä hienon lehden tältä syksyltä. Saimme mukaamme myös juuri painosta saapuneet todella hienot opistokalenterit, joita myymme ahkerasti syyslomalla.

Opiston kuorot ovat ahkerasti harjoitelleet joulukortti-cd:tä varten. Äänitykset pidetään syysloman jälkeisenä tiistaina Reisjärven kirkossa. Cd:lle tulee mieskuoron, naiskuoron, isokuoron sekä kamarikuoron lauluesityksiä.

Kohta me opistolaiset – ja tällä kertaa myös ruotsalaiset opiskelijat – pääsemme kotiin rentouttavalle ja voimia antavalle syyslomalle ja palaamme viikon päästä taas virkeinä ja reippaina takaisin opistolle.

Oikein hyvää syyslomaa kaikille ja muistakaahan nukkua!

Elisa, Paulus (ja Joonas)

Viimeisimmät

Opistoblogi – 26.1.2023

Tavallisen tammikuisen arjen lisäksi olemme kuluneilla viikoilla käyneet esittelemässä opistoa ja rakentaneet yhteishenkeä ohjelmailloissa ja muussa yhteisessä ohjelmassa.

Opistoblogi – 13.1.2023

Vuoden ensimmäisillä viikoilla vietettiin loppiaispäiviä, sekä mukavia teemapäiviä.

Opistoblogi – 9.12.2022

Joululomaa edeltävät viikot ovat olleet täynnä ohjelmaa ja tekemistä. Opistolla on vietetty monenlaisia juhlia.

Opistoblogi – 28.11.2022

Ohjelmantäyteiseen jaksoon kuului mm. armeijapäivä, Thanksgiving-juhla ja pipolätkäpelejä. Joulun juhlallisiin tilaisuuksiin valmistautuminen on aloitettu.

Opistoblogi – 25.11.2022

Tällä jaksolla opistolla kävi paljon vieraita. Saimme vieraaksemme esimerkiksi reisjärven nupelaiset ja päiväkerholaiset, sekä viime vuoden opiskelijoita.