Pelastetaan 16-vuotiaiden oikeus kansanopistovuoteen!

10.5.2014

Kansanopistojen pitkät linjat oppivelvollisuuden pidennysvuoden toteuttajiksi!

Opiston kevätjuhlassa puhuttiin opiston tulevaisuudesta.

Hallituksen kehysriihessä oppivelvollisuusikä päätettiin nostaa 17 vuoteen. Luonnos lakiesityksestä on nyt lausuntokierroksella. Ehdotus jättää kansanopistojen pitkät linjat pidennysvuoden toteuttamisen ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että 16-vuotiaat nuoret eivät voisi enää vuoden päästä hakeutua opistoomme!

Allekirjoita nettiadressi, jolla vaikutamme siihen, että kansanopistojen pitkät linjat hyväksytään oppivelvollisuuden pidennysvuoden toteuttajiksi. Adressin vaikuttavuus riippuu allekirjoittajien määrästä, joten välitä viestiä eteenpäin. Nyt on vaikuttamisen aika!

Tästä allekirjoittamaan >

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Räisälänmäen Taidekesä heinäkuussa tarjoaa kuvataiteen, yksinlaulun, hopeatöiden ja kirjoittamisen kurssit. Kursseilla lisäksi monipuolista yhteistä ohjelmaa.

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Mikä ihmeen Opari? Lue lisää ja ilmoittaudu uuteen nuorten kurssikokonaisuuteen.

Uutisia – 28.5.2024

Kevään Kantti-koulutus päättyi portfolioiden työstämiseen ja päätösjuhlaan. Seuraava Kantti-koulutus alkaa taas elokuussa.

Opistouutisia – 28.5.2024

Reisjärven kristilliseen opistoon haki yhteishaussa 612 nuorta, joista 390 hakijalle opistomme oli ensisijainen hakukohde. Lisäksi aikuislinjalle on hakenut tähän mennessä 18 nuorta aikuista.

Uutisia – 28.5.2024

Opiston henkilökunnan ja johtokunnan yhteistyöseminaarissa lauantaina 18.5. keskusteltiin mm. työssäjaksamisesta, opistolaisten hyvinvoinnista ja opistossakin näkyvistä ajan ilmiöistä.