Kesän 2024 opistoseurojen valmistelu on alkanut 

2.10.2023
Opistoseurojen 2024 päätoimikunta kokoontui syyskuunlopulla. Samalla vaihdettiin tietoja ja kokemuksia edellisen päätoimikunnan kanssa. Jos Jumala suo, Opistoseurat järjestetään ensi kesänä elokuussa 2.-4.8.2024.

Opistoseurat  Reisjärvellä 2.-4.8.2024
Polvesta polveen pysyy totuutesi (Ps 119:90) 

Opistoseurojen 2024 päätoimikunta kokoontui 29.9.2023 kolmanteen kokoukseen.  Jos Jumala suo, Opistoseurat järjestetään ensi kesänä elokuussa 2.-4.8.2024. Tunnuslauseeksi valittiin Psalmista 119: Polvesta polveen pysyy totuutesi. Päätoimikunnan puheenjohtaja vastaanotti kokouksen yhteydessä myös pienet kumisaappaat edellisen vuoden järjestäjiltä ja samalla humoristisen toiveen, että sadetta olisi hieman vähemmän ensi kesänä opistoseurojen aikaan. 

Opistoseurojen valmistelu alkoi jo vastuuhenkilöiden tehtäviin tutustumisella  menneen kesän seuroissa. Järjestelyvastuussa olevat rauhanyhdistykset vastasivat purkutöistä ja ne sujuivat pääosin suunnitellusti. Järjestelyvastuuta kesän 2024 opistoseuroista ovat kantamassa 10 rauhanyhdistystä: Halsuan ja sen ympäristön, Kannuksen, Kinnulan, Kokkolan seudun, Perhon, Raution Seudun, Sievin Asemanseudun, Sievin Kiiskilän, Sievin sekä Ullavan ja Kälviän Rauhanyhdistykset. 

Opistoseuroissa tarvitaan työntekijöitä moniin eri tehtäviin. Koulutettuja järjestyksenvalvojia tarvitaan viranomaismääräysten mukaan tietty määrä ja siihen liittyviä kursseja on tarjolla myös Reisjärven kristillisellä opistolla. Liikenteenohjaukseen vaadittavaa kurssia voi suorittaa omatoimisesti verkkokurssin kautta. Näihin työtehtäviin päätoimikunta toivoo ennakointia kouluttautumisen kautta ja näin saadaan helpotusta vaadittavien työvuorojen täyttämiseen. 

Kesän 2024 opistoseurojen valmistelua jatketaan rukouksen mielellä yhteistyössä opiston kanssa. 

Viimeisimmät

Opistoblogi – 27.11.2023

Tapahtumarikas opintojakso sisälsi monia juhlallisia hetkiä. Thanksgiving-juhla, varttuneiden jouluruokailu ja armeijapäivän opistovala jäivät mieleen mukavina muistoina.

Opistoblogi – 27.11.2023

Loman jälkeisellä jaksolla pelattiin pipolätkää jäällä, osallistuttiin kakkukilpailuun ja tilattiin pizzaa källeiltä.

Opistouutisia – 16.10.2023

Maksuttoman opistovuoden takia hakijamäärät ovat kasvaneet.  Uusien asuntoloiden myötä tänä vuonna opiskelijoita on yhteensä 164, mikä on ennätysmäärä. Opiskelijamäärän lisäys toteutui luomalla sosiaali- ja terveysalan linjalle kaksi ryhmää. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä. Kasvu tuo myös uusia tarpeita.

Opistoblogi – 12.10.2023

Syyslomaa edeltävällä periodilla nautittiin yhteisestä ajasta ja yhteisenä tekemisenä oli mm. majanrakennus ja nuorten perjantai. Teemapäivien aiheina olivat oppimistaidot sekä ulkomaalaisena opistossa. Osa opistolaisista pääsi Kuopioon opistoesittelyyn.

Opistoblogi – 12.10.2023

Tällä syksyisellä periodilla järjestettiin presidentinvaalit sekä saimme vieraaksi opistolaisten vanhempia.

Tapahtumauutisia – 9.10.2023

Työryhmä kehittämään opistoseurojen puitteita ja palveluita. Ajankohta vakiintuu elokuulle.