Kantti-koulutuksessa työelämätaidot näkyviksi

31.5.2022
Keväällä 2022 pidetty Kantti-koulutus kokosi aikuisopiskelijoita pohtimaan ammatillista identiteettiään ja opiskelemaan digi- ja viestintätaitoja.
Kantti-koulutuksen oppitunneilla

Kuva: Matilda Laitinen

Kevään 2022 aikana Reisjärven kr. opistolla kokoontui 19 aikuisopiskelijaa työelämätaitoja kehittävään  valmennuskoulutukseen. Neljän kurssimoduulin aikana, joista yksi pidettiin etäwebinaarina, opiskelijat päivittivät  työelämätaitojaan, rakensivat  ammatillista identiteettiään, tunnistivat  osaamistaan ja vahvuuksiaan sekä opiskelivat digi- ja viestintätaitoja. Opiskelumoduuleihin liittyi myös itsenäisiä tehtäviä kurssiviikonloppujen välillä. Koulutuksen  aikana tuotettiin mm. videoita omasta elämästä ja itselle tärkeistä arvoista sekä  toteutettiin digitaalinen osaamisportfolio. Webinaarissa käytiin läpi erilaisia uratarinoita, kuultiin asiantuntijaluentoja työelämän mahdollisuuksista ja perehdyttiin jatko-opintomahdollisuuksiin. Koulutus päättyi juhlaseminaariin, näyttelyyn ja päätösjuhlaan.

Kantti-koulutukseen osallistuneita eli kanttilaisia  yhdisti vankka elämänkokemus äitiydestä. Ryhmään kehittyikin voimakas vertaisoppimisen ja jakamisen kulttuuri, mistä moni opiskelija oli erityisen kiitollinen. Koulutukseen osallistunut Hanna Niemelä Haukiputaalta koki voimaantuneensa opintojen aikana ja kiteytti kokemuksensa näin: “Haluan kiittää kaikkia mukana olleita. On ollut ilo tutustua uusiin ihmisiin, saada vertaistukea, vaihtaa ajatuksia, mutta ennen kaikkea oppia itsestä uutta. Oppia näkemään omat vahvuudet, tieto, taito ja kokemus mitä kotiäitiys on meille antanut, sieltä löytyy paljon ”näkymätöntä” viisautta. “ 

Voimaannuttavan kokemuksen siivittämänä osa opiskelijoista teki merkittäviä urasiirtoja jo koulutuksen aikana: aloitti uuden työn, otti vastaan vakituisen työpaikan tai  sai uuden opiskelupaikan. Kantti-koulutuksen rahoitti Opetushallitus. Lisätietoja koulutuksesta: https://www.rkropisto.fi/opisto/hankkeet/kantti-koulutus/

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Räisälänmäen Taidekesä heinäkuussa tarjoaa kuvataiteen, yksinlaulun, hopeatöiden ja kirjoittamisen kurssit. Kursseilla lisäksi monipuolista yhteistä ohjelmaa.

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Mikä ihmeen Opari? Lue lisää ja ilmoittaudu uuteen nuorten kurssikokonaisuuteen.

Uutisia – 28.5.2024

Kevään Kantti-koulutus päättyi portfolioiden työstämiseen ja päätösjuhlaan. Seuraava Kantti-koulutus alkaa taas elokuussa.

Opistouutisia – 28.5.2024

Reisjärven kristilliseen opistoon haki yhteishaussa 612 nuorta, joista 390 hakijalle opistomme oli ensisijainen hakukohde. Lisäksi aikuislinjalle on hakenut tähän mennessä 18 nuorta aikuista.

Uutisia – 28.5.2024

Opiston henkilökunnan ja johtokunnan yhteistyöseminaarissa lauantaina 18.5. keskusteltiin mm. työssäjaksamisesta, opistolaisten hyvinvoinnista ja opistossakin näkyvistä ajan ilmiöistä.