Kantti-koulutuksessa työelämätaidot näkyviksi

31.5.2022
Keväällä 2022 pidetty Kantti-koulutus kokosi aikuisopiskelijoita pohtimaan ammatillista identiteettiään ja opiskelemaan digi- ja viestintätaitoja.
Kantti-koulutuksen oppitunneilla

Kuva: Matilda Laitinen

Kevään 2022 aikana Reisjärven kr. opistolla kokoontui 19 aikuisopiskelijaa työelämätaitoja kehittävään  valmennuskoulutukseen. Neljän kurssimoduulin aikana, joista yksi pidettiin etäwebinaarina, opiskelijat päivittivät  työelämätaitojaan, rakensivat  ammatillista identiteettiään, tunnistivat  osaamistaan ja vahvuuksiaan sekä opiskelivat digi- ja viestintätaitoja. Opiskelumoduuleihin liittyi myös itsenäisiä tehtäviä kurssiviikonloppujen välillä. Koulutuksen  aikana tuotettiin mm. videoita omasta elämästä ja itselle tärkeistä arvoista sekä  toteutettiin digitaalinen osaamisportfolio. Webinaarissa käytiin läpi erilaisia uratarinoita, kuultiin asiantuntijaluentoja työelämän mahdollisuuksista ja perehdyttiin jatko-opintomahdollisuuksiin. Koulutus päättyi juhlaseminaariin, näyttelyyn ja päätösjuhlaan.

Kantti-koulutukseen osallistuneita eli kanttilaisia  yhdisti vankka elämänkokemus äitiydestä. Ryhmään kehittyikin voimakas vertaisoppimisen ja jakamisen kulttuuri, mistä moni opiskelija oli erityisen kiitollinen. Koulutukseen osallistunut Hanna Niemelä Haukiputaalta koki voimaantuneensa opintojen aikana ja kiteytti kokemuksensa näin: “Haluan kiittää kaikkia mukana olleita. On ollut ilo tutustua uusiin ihmisiin, saada vertaistukea, vaihtaa ajatuksia, mutta ennen kaikkea oppia itsestä uutta. Oppia näkemään omat vahvuudet, tieto, taito ja kokemus mitä kotiäitiys on meille antanut, sieltä löytyy paljon ”näkymätöntä” viisautta. “ 

Voimaannuttavan kokemuksen siivittämänä osa opiskelijoista teki merkittäviä urasiirtoja jo koulutuksen aikana: aloitti uuden työn, otti vastaan vakituisen työpaikan tai  sai uuden opiskelupaikan. Kantti-koulutuksen rahoitti Opetushallitus. Lisätietoja koulutuksesta: https://www.rkropisto.fi/opisto/hankkeet/kantti-koulutus/

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 5.3.2024

Lyhytkurssitoiminta on opistossa vilkasta, kurssilaisia käy vuosittain lähes 4000 monen eri aihepiirin äärellä. Kursseille ilmoittaudutaan osoitteessa www.lyhytkurssille.fi.

Opistoblogi – 23.2.2024

Tällä jaksolla saimme vieraita niin reisjärvisille järjestettyyn NuPeen, kuin Loisto- seminaariinkin. Itse puolestamme vierailimme koko porukalla Kajaanissa.

Opistouutisia – 14.2.2024

Kevään yhteishaku Reisjärven kr. opiston oppivelvollisuuslinjoille lähestyy. MIten opistoon haetaan? Opiston nettisivuilla on uusi hakuinfo-video ja tärkeää tietoa hakemisesta.

Opistoblogi – 9.2.2024

Saimme kotiväkeämme kylään, tutustuimme edelleen toisiimme ja pelasimme Haapajärvellä jääkiekkoa.