Kantti-koulutuksen päätösjaksolla koostettiin tunnistettua osaamista ja juhlittiin koulutuksen antia

28.5.2024
Kevään Kantti-koulutus päättyi portfolioiden työstämiseen ja päätösjuhlaan. Seuraava Kantti-koulutus alkaa taas elokuussa.

Tiina Kurunlahti ja Katri Lehtoaho jakoivat kokemuksia ja oivalluksia Job shadowing-välitehtävästä, jossa kanttilaiset tutustuivat itseä kiinnostavaan työpaikkaan. Kuva: Timo Veikko Kinnunen 

Kolmas Reisjärven opistolla järjestetty Kantti-koulutus päättyi 24.–25.5. osaamisportfolioiden työstämiseen, palautteen antamiseen ja yhteiseen päätösjuhlaan. Koulutuksen aikana koetut oppimistilanteet, välitehtävät, webinaari ja elämäntäyteiset vertaiskeskustelut olivat auttaneet useita opiskelijoita tunnistamaan elämänkokemuksen myötä syntyneen osaamisensa. Palautteen perusteella koulutus oli tuonut myös hyödyllistä tietoa työelämäsiirtojen suunnitteluun ja se oli lisännyt motivaatiota tehdä päätöksiä omalla ammatillisella polulla. Päätösjuhlassa iloittiin kansanopiston ja yhteiskunnan tarjoamista mahdollisuuksista myös aikuisten opiskeluun ja täydennyskoulutukseen.

Kantti-koulutus on tarkoitettu Reisjärven kr. opiston toimintaympäristössä asuville työikäisille ihmisille, jotka eivät tällä hetkellä ole työelämässä tai ovat työttömyysuhan alla ja kaipaavat rohkaisua ja tukea oman osaamisen tunnistamiseen, päivittämistä digi- ja viestintätaitoihin sekä tietoa uudenlaisista opiskelu- ja työmahdollisuuksista. Koulutus sopii hyvin esimerkiksi

  • pitkään kotona olleille lapsiperheiden vanhemmille
  • päivitystä kaipaavan tai jopa kesken jääneen ammatillisen koulutuksen käyneille työikäisille aikuisille
  • työttömyysuhan alla oleville työikäisille aikuisille
  • uudelleenkouluttautumista suunnitteleville työikäisille aikuisille

Seuraava Kantti-koulutus järjestetään syksyllä 2024 ja se alkaa 30.8.2024. Koulutus sisältää neljä kurssiviikonloppua ja välitehtäviä. Koulutusta tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö ja se on osallistujille maksuton.  Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.rkropisto.fi/kantti

Teksti: Timo Veikko Kinnunen

Viimeisimmät

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Räisälänmäen Taidekesä heinäkuussa tarjoaa kuvataiteen, yksinlaulun, hopeatöiden ja kirjoittamisen kurssit. Kursseilla lisäksi monipuolista yhteistä ohjelmaa.

Kurssiuutisia – 28.5.2024

Mikä ihmeen Opari? Lue lisää ja ilmoittaudu uuteen nuorten kurssikokonaisuuteen.

Uutisia – 28.5.2024

Kevään Kantti-koulutus päättyi portfolioiden työstämiseen ja päätösjuhlaan. Seuraava Kantti-koulutus alkaa taas elokuussa.

Opistouutisia – 28.5.2024

Reisjärven kristilliseen opistoon haki yhteishaussa 612 nuorta, joista 390 hakijalle opistomme oli ensisijainen hakukohde. Lisäksi aikuislinjalle on hakenut tähän mennessä 18 nuorta aikuista.

Uutisia – 28.5.2024

Opiston henkilökunnan ja johtokunnan yhteistyöseminaarissa lauantaina 18.5. keskusteltiin mm. työssäjaksamisesta, opistolaisten hyvinvoinnista ja opistossakin näkyvistä ajan ilmiöistä.